Öppet brev!

Fraktion väst-Björn bjuder på ett öppet brev till spelare och ledare i HIF.

Först och främst vill jag vara noga med att jag tar de flesta mediauppgifter med en näve salt. Men ingen rök utan eld och det finns många andra signaler som pekar på att de senaste uppgifterna om disciplinära problem i truppen stämmer.

Därför är det på sin plats att någon gör klart för er vad som förväntas av en anställd hos Helsingborgs Idrottsförening utifrån en vanlig Olympiabesökares perspektiv. Eftersom det är vi som betalar stora delar av er lön och eftersom jag personligen följt klubben i över 20 år anser jag mig ha rätten att uttrycka min åsikt.

Först och främst är det en ynnest att få möjligheten att representera HIF, glöm aldrig det. Det finns tusentals ungar och lika många gubbar och gummor på läktarna som hade sålt sin själ för att få vara i era skor. Om man som spelare eller ledare inte delar den uppfattningen förväntar jag mig åtminstone att man visar denna kärlek respekt. De senaste uppgifterna pekar på att en del av spelartruppen med provocerande arrogans helt och hållet struntar i vilka de representerar.

Jag skiter hur bra du är, hur många mål du gjort eller hur många gånger du kysst klubbmärket framför kamerorna. Har du inget intresse av att representera Helsingborgs IF och göra de uppoffringar som krävs och förväntas av dig kan du lika bra riva kontraktet och leta dig en ny klubb. Vi åker inte över land och hav för att ni ska kunna glida på en räkmacka genom kontraktstiden och smutsa ner planetens finaste klubbmärke.

Med vänlig (men bestämd) hälsning

Björn


Comments are closed.