Mer tifoinformation om branden samt inför halsdukshavet på Södra

 

Vi börjar med att avverka de tråkiga nyheterna. Branden i sig är ingen nyhet men vår utredning kring den är klar.
I stort sett ingenting har klarat sig. Totalt uppmäts skador av material och verktyg till 170 000 kronor. Bidrag i våra spannar på söndag uppskattas, av uppenbara skäl. Enstaka banderoller och hängflaggor är vad vi har med oss från askan. Stora delar av vår flaggarsenal som vi samlat på oss genom åren hade kunnat sparas men vi valde att göra oss av med den. Dels var det svårt att sortera vilka flaggor som var rökskadade och vilka som inte var det. Dels vet vi fortfarande inte vem som eldhärjat och om det kan hända igen. Därför har vi fattat beslutet att inte ha några tifoförvaringar alls tills dess att vi har förvaringsutrymmen som inte ligger öppna för plundring. Detta gör att vi måste tänka i nya banor kring mycket. Saker och ting kommer inte att vara som de alltid varit. Detta är till en början givetvis mycket negativt för verksamheten, men det kan på sikt också utveckla oss. Vi har redan i skrivande stund nya idéer som vi bollar med och som vi kommer redogöra för inför nästa säsong. Mer om detta kommer vi skriva när tiden är inne. För att knyta ihop säcken kring denna tråkiga nyhet till vi avsluta med något positivt. Många har hört av sig med beklaganden kring det inträffade samt sagt sig vilja bidra ekonomiskt och även uppmanat andra att göra detsamma. Vi vill säga er alla att vi är tacksamma för detta. Vi är stolta över att tillhöra en så fin förening som Helsingborgs IF, med allt vad det innebär. Detta ger oss styrka att kämpa vidare.

Nu vidare till information om vårt halsdukstifo på söndag! Som vi skrivit innan har vi som målsättning att fylla Södra Ståplats med halsdukar! Det hela ska bli tidernas största halsdukshav under hymnen På Gator Röda och Blå! Vi ville bara förtydliga detta. Så ni inte får för er att något beslut om fördröjd ombyggnation av Södra Ståplats skulle angå oss eller våra beslut.

Vi ses på söndag på Södra Ståplats! Kom ihåg halsduken samt slanten i spannen!


Comments are closed.