I stormens öga!

En mycket märklig säsong är nu inne på sin sista allsvenska vecka. Från vårens spel med klang och jubelföreställningar med drömmar av guld till en hopplös tröstlös höst. Dock finns chansen kvar att knipa en Europaplats! Ta den!

Ny tränare i Hansen kom in med det en offensiv spelidé. Spelet var inriktat på att många spelare ska finnas runt bollen. Stressa och erövra bollen snabbt från motståndarna. Taktiken funkade bra med löpstarka spelare i Mahlangu och Bedoya. Lindström överträffade sig själv och gjorde mål i varje match. Detta har inte funkat alls i höst och baklängesmålen har bara haglat in bakom Hansson. I stort sett varje match i höst har HIF legat under i halvlek efter ett svagt eget försvarsspel. Ett säkert tecken på att mycket inte står rätt till just nu. En annan sak är alla skador truppen drar på sig. Likadant förra året. Det kan inte bara vara oflyt. Tränas det rätt? När det gäller spelarnas egna ansvar mot sin klubb och supportrar krävs det en bättre inställning till sitt uppdrag. Laget är större än jaget och inte tvärtom. Köper en spelare inte det så lämna HIF omgående!

Till den positiva delen i år kan räknas att fler åker till bortamatcherna och att engagemanget för HIF sprider sig långt utanför Sundets pärla hela tiden. Stort cred till Kärnan och SLO-Ström som lyft det till ny nivå!
Till sist.. Sätt ner spaden till nya Olympia nu!

Vi ses på Olympia eller någon annanstans!

Bästa hälsningar ”Göingen”


Comments are closed.