Var med och påverka, bli medlem i HIF!

På följande länk kan du som ännu inte blivit medlem i HIF 2013 bli det fram till årets slut:

http://medlem.hif.se/blimedlem/

Som medlem i HIF får du som supporter förutom medlemsförmåner en fantastisk möjlighet att påverka föreningen i en positiv riktning. Alla medlemmar som är 18 år eller äldre har rätt att rösta på årsmöte. Just nu är det inte klart när kommande årsmöte ska hållas, men så fort det blir det kommer information ut. Redan nu har dock följande förslag på vad HIF ska jobba med lämnats in inför kommande årsmöte!

”Motion till HIF:s årsmöte avseende långväga bortamatcher

Den 17:e december 2013 släpptes spelschemat för Allsvenskans tolv första omgångar 2014. Dessa tolv omgångar innehåller bland annat för HIF:s del matcher som…

IFK Norrköping borta, måndag 7/4.

IF Elfsborg borta, onsdag 16/4.

AIK borta, måndag 5/5.

Brommapojkarna borta, måndag 12/5.

Under Allsvenskans säsong 2013 ökades resandet till Helsingborgs IF:s bortamatcher. HIF:s supporterstöd på bortaplan utvecklades väldigt mycket, trots motgångar på planen. Detta bland annat tack vare ett gediget arbete från officiella supporterklubben Kärnan. Ett bra supporterstöd för HIF på bortamatcher stöttar inte bara spelarna, det utvecklar även HIF som varumärke i olika delar av landet. Därför anser undertecknade att denna positiva utveckling av supporterstödet på A-lagets bortamatcher är en angelägenhet för föreningen.

När inte mindre än fyra bortamatcher, däribland långväga resor till Norrköping och Stockholm, under säsongens tolv första omgångar, förläggs på vardagar riskerar denna positiva utveckling att gå förlorad. Många människor, HIF-anhängare inget undantag, arbetar på vardagar. När man arbetar på vardagar är det närmast omöjligt att resa till långväga resmål som Norrköping och Stockholm. Dessa usla förutsättningar försvårar utvecklingen av HIF:s supporterstöd på bortaplan och således marknadsförningen av HIF i andra delar av landet.

Därför föreslår undertecknade motionärer att;

– Helsingborgs IF aktivt arbetar för att föreningens A-lag ska spela de bortamatcher i Allsvenskan, som spelas på en ort med mer än 30 mils avstånd från Helsingborg, på helger – det vill säga lördagar, söndagar eller röda dagar.

Undertecknade motionärer

Patrik Svensson, styrelseledamot i Svenska Fotbollssupporterunionen.

Robin Ahlberg, styrelseledamot i Supporterklubben Kärnan.”

Tycker du att detta förslag är något HIF borde jobba med? Bli medlem i HIF och dyk upp på föreningens årsmöte för att göra din röst hörd!


Comments are closed.