Prövningarnas tid är kommen.

Sedan min sejour som aktiv supporter startade 1989 har min hängivelse till Helsingborgs IF aldrig varit så prövad som den är nu. Min uppfattning till hur min klubb bör sträva efter samt efterleva går knappast stick i stäv med verkligheten som praktiseras på Olympia. På gott och ont.

Handen på hjärtat, jag tror aldrig under min tid som HIFsupporter känt ett sådant osug inför en säsong som nu. I med- & motgång leder vår paroll, men bara för det så betyder det väl inte att man kan fortsätta sparka på dig och ändå förvänta sig att du slaviskt sväljer vad som helst? Man måste kunna ifrågasätta vår förenings märkliga val utan att bli idiotförklarad av sina medsupportrar?

En vän till mig gick upp på en HIFträning med en banderoll med texten ”Styrelsen: Europa eller div1?”. Snabbt var det många kloka rävar framme och fördömde hans tilltag. Hans desperata handling var ämnat som en väckarklocka och ett sista rop på uppmärksamhet. Jag vet att min vän lever- och andas HIF dygnet runt, hela hans liv kretsar runt klubben i rött & blått.
david2
För mig är han en hjälte, hans tilltag kanske inte var den mest eftertänksamma handling men det var hans sätt att ifrågasätta klubbens värdegrund.

Vi tar alltså hem en spelare som lämnade oss som Bosman och förväntas att bara svälja, det är ingen jävla porrfilmsinspelning vi praktiserar. Du skall som supporter bara hålla käft och stödja ditt lag oavsett enligt HIFare på diverse forum och i artikelkommentarerna på hd.se. Say what? När fan blev vi en identitetslös klubb utan rejäl fallos? Det är din- och min uppgift att reagera, gör vi inte det och visar HIF att vi inte accepterar vad som helst så kan vi lika gärna lägga ner verksamheten. Det finns även supportrar i våra led som anser att vi bara skall inse att ”så funkar det numera” och därför skall vi bara låta det passera och koncentrera oss på att stöda laget oavsett vilka som drar på den vackra tröjan. Vi delar inte den åsikten, och ja, jag blir fortfarande upprörd och förbannad. Snälla, försök inte att förlöjliga mitt supporterskap till HIF.

Prövningarnas tid är kommen, det är nu du- och jag skall knyta näven i fickan och gemensamt kämpa, inte förlöjliga varandras sätt att stödja HIF. Vårt lag må vara en aning osexigt 2014 men om vi backar upp laget så kan under ske. Min vän Martin på AOH försöker i alla fall lägga energin på att försöka samla alla under samma fana. Det är fan en bedrift att trots det senaste halvårets misär kunna hitta ljusglimtar. All heder till Klinte. Vi behöver mer av denna positiva attityd, det visar vi bäst med att fylla minst 10 bussar till bortapremiären i Peking, köpa årskort till ditt andra hem.

Till slut hoppas jag att May till sist tar sitt förnuft till fånga och gör slut på ryktena om att skriva på för de onämnbara. Tänk längre än plånbokens tjocklek, lyssna på vad din ”grandmother” en gång sa till dig; ””My Boy, Your Health Is More Important Than Money”.

Missa för övrigt inte Kärnans medlemskväll på fredag!

”Ta mig hem, ta mig hem till Olympia
Upp för landborgens brant vi går
Ta mig hem, ta mig hem till Olympia
Ta mig hem till mitt södra stå”


Comments are closed.