Hej Bönder – Vi är DIF

Premiären närmar sig med stormsteg, det märks inte minst på internet där Djurgårdens supportrar dominerar i sociala medier. Vi tog ett snack med en av alla internetkrigare för att ta tempen inför det som i Djurgårdsled kallas för ”århundradets resa”.
Jens är 22 år gammal. Född och uppvuxen i Lindsdal utanför Kalmar men, trogen Djurgårdare sedan barnsben.

Hur föddes intresset för Djurgården?
Det var när jag såg en match mot MoDo tror jag. Minns inte resultat eller så, men efter den matchen var jag fast.

Hur är det att växa upp som Djurgårdare i Kalmar?
Det är ganska lugnt faktiskt. Klart att det finns något fler AIK-supportrar, men vi är rätt många vi också. Vi kallar oss Landsorts-DIF och har en egen flagga.

Ingen som håller på Kalmar FF?
Haha nej, inte särskilt många. Mest bönder faktiskt.

Hur nära följer du Djurgården?
Nära. Jag läser allt som skrivs om klubben och förra året var jag nere på premiären i Helsingborg. Jag brukar försöka pricka in de riktigt feta bortaresorna. Sen försöker jag och mina polare se fler matcher när de är slutspel också, det är ju en annan dramatik.

Hockey eller fotboll, vad föredrar du?
Det går i vågor, men just nu är det fotbollen som gäller. Vi har ju ett bra lag i år som borde kunna prestera. Men det är klart, det kan bli Play-off i hockeyn också, så ja, det svänger snabbt.

Vad är det bästa med Djurgårdens supporterkultur?
Att många andra klubbar ser upp till oss. Exempelvis ni i HIF har ju snott mycket sånger från oss. Som ”HIF tills jag dör” som vi i Djurgården var först med innan den spred sig till England. Sen är det grymt att vi har så feta bortaföljen. Nästan alla resor jag varit på har det storsatsats på och vi har varit jättemånga DIF-supportrar från hela landet.

Vilken är din favoritsång?
Oj, svårt, men jag tror jag gillar ”Ole ole ole ola ole” bäst faktiskt. Kan inte exakt vad som sjungs efter det men det brukar vara grymt drag.

Hur tar du dig ner till Helsingborg den 30:e?
Jag och mina vänner Poffe och Snoken åker faktiskt ner redan på lördagen, i farsans gamla minivan som vi sprayat, ”Hej Bönder – Vi är DIF” på. Vi ska åka till Danmark och dricka bärs. Kanske blir en sväng till Köpenhamn, vi får se. Men vi ska äga stan hade vi tänkt.

Hur många blir ni?
Jag läste på någon sida att vi skulle ha blivit runt 8000 om inte HIF valt att sälja sina sittplatsbiljetter till hemmasupportrar istället. Nu vet jag inte, allt beror på HIF verkar det som.

Vad tycker du om flytten till Tele2 Arena?
Det är ganska roligt, för jag har Tele2 som abonnemang på min telefon. Lite störigt att Bajen spelar på samma arena, men många av mina barndomskompisar är Bajare så det är ändå rätt lugnt. Att det är konstgräs är ju synd, men det var ingen som riktigt orkade protestera. Tror beslutet togs mitt under hockeysäsongen dessutom.

Ni kör med PA-System vid större matcher, varför detta?
Amen hallå, kolla på ”allsång på Skansen”, de får ju alltid med sig så många fler i sångerna. Sen tycker jag att det låter coolt som fan också, PA-Sytemet alltså, inte Allsång på Skansen.

Vi tackar Jens för att han tog sig tid att svara på våra oskuldsfulla frågor och ser till att ladda rejält inför premiären.


Comments are closed.