Förtydligande angående de nya tifoförutsättningarna!

Så här skrev tHIFo inför säsongen, för er som inte läst:

Nya förutsättningar för tifoverksamhet från och med 2014!

tHIFo har trots detta fått önskemål om att Skånes-Stolthet-banderollen ändå ska hängas upp varje hemmamatch på sin gamla plats längst fram på Sektion 37. Nu ska ett förtydligande göras kring varför detta inte längre är möjligt.

När vi skriver att förvaringsmöjligheterna inte tillåter förrådisering av frekventa banderoller/flaggor så beror inte detta främst på platsbrist. Det beror främst på säkerhetsbrist. Den säkerhet tifogruppen har idag gällande förvaring är inte bättre än tidigare. Eftersom brandattentatet kunde hända tidigare, så kan det fortfarande hända.

Inget tifomaterial av större värde kommer förvaras på Olympia. Inga detaljerade banderoller eller flaggor som folk har lagt ner mycket tid på kommer förvaras där. Säkerheten är inte större idag än den var vid tidpunkten för branden. Således kommer endast mindre värdefullt lösöre förvaras på Olympia. Endast det lilla minsta som behövs för att över huvud taget ha en verksamhet. Aldrig något av större ekonomiskt eller emotionellt värde.

Det är därför vi skriver att vi inte kan ta hand om glömda grupperingsflaggor, vi har ingenstans att lägga dem. Även de HIF:are som är engagerade i tifoverksamheten får ta hem sina flaggor, precis som alla andra.

Gällande Skånes-Stolthet-banderollen specifikt så kan den inte längre hängas längst fram på Sektion 37. Den får inte längre plats. Att den kunde hänga där innan berodde på en speciell anordning som initiativtagaren nu har monterat ner.
Banderollen har ett stort värde och finns kvar, men i väntan på bättre tider med gynnsammare förutsättningar kommer den arkiveras. Detta beslut har de personer som målat och vårdat den de senaste åren tagit.

Nu är det upp till alla HIF:are att pryda sektionen! Till nästa match mot GAIS vill vi se hela den banderollytan täckt med banderoller/hängflaggor! Alla kan bidra!

Ses igen på lördag! Tifoengagerade HIF-supportrar kommer återigen finnas på plats med spannarna. Förhoppningsvis fungerar vår kortläsare då också!

Vi ses vänner!


Comments are closed.