– Vi lovar att inte stjäla…

Var nere i min lokala Netto och skulle handla. Hade precis plockat upp varukorgen och skulle gå lös på den där märkliga blandhyllan där USB-minnen trängs med snorklar och garnnystan i neonfärger när en anställd i gul Netto-skjorta knackade mig på axeln och stack ett papper under näsan på mig.

– Skriv på det här, mumlade han ansträngt. Annars får jag be dig gå.

– Öh, va?

– Det är våra nya regler, mumlade den finnige kvällsjobbaren. Vi har ju haft problem med snatterier.

Jag kollade på dokumentet. Vad var detta för något?

– Vi tar aktivt avstånd från snatteri… hmm, vad står det här? Vi betalar alla varor innan vi lämnar butiken med dem? Vi arbetar med butikspersonalen för att få bukt med snatterierna?? Vad fan är detta?

Kvällsjobbaren i den gula skjortan rodnade: – Eh, det har gått så långt att butikschefen har tröttnat. Förra veckan tömdes hela cigaretthyllan medan jag var ute och kollade om vi hade mer bakpulver, så nu måste folk hjälpa oss.

– Genom att försäkra att de inte tänker stjäla något, och hålla utkik efter snattare?

– Precis.

– Är din chef fullständigt från vettet? Hälsa honom att han kan köra upp sitt kontrakt! Jag går någon annanstans. Var fan hittar Netto sina butikschefer… Alltså, seriöst? Var fan har ni hittat den här killen?

– Eh, jo…

– Ja?

– Han jobbade visst för någon fotbollsklubb som gick i konkurs.

 

 

 

 

 


Comments are closed.