Dags att köra nu!

Paul Myllenberg borta. Äntligen, säger jag.

Paul är en man som ger ett fantastiskt intryck, har själv haft en hel del kontakter med honom de här nio åren, och nästan varje gång jag pratat med honom har jag gått därifrån med en positiv bild.

Som snabbt omkullkastats av något som antingen går direkt emot vad som sagts, eller gör hans uttalanden till åtminstone sanningsmässigt tveksamma. Den här bristen på trovärdighet är varför jag hoppats han skulle försvinna.

Problemen som klubben har, däremot, är djupare. Vilket synts med all önskvärd tydlighet de senaste dagarna. Man kan inte anpassa sig efter dagens medieklimat. Man kan inte ge ett seriöst, nytänkande eller ens positivt intryck till omvärlden. Det är nog det största problemet idag. Icke-problem likt byte av en lagkapten blir jätterubriker. Varenda liten schism kommer i tidningen och från klubben görs…. Väldigt lite.

Vi har fler problem än så. Inom marknad, inom försäljning. Ingen ny arena.

Ändå känner jag tillförsikt. Det här beslutet, att sparka Myllenberg och att plocka in en av få med lite driv i organisationen som ersättare, känns helt rätt. Det var rätt beslut. Det verkställdes under en bra tidpunkt och jag tror det kan ge resultat.

För att så ska ske gäller det att beslutet var en början. En början på en omstrukturering, en början på att ta HIF in i framtiden.

Jag tror det är så. Jag hoppas det är så. Jag kommer att kämpa för att det ska bli så. Jag börjar med att köpa min resa till Göteborg för att sprida min HIF-mission.

Allt för HIF. Nu kör vi!

//Byggmark


Comments are closed.