Släpp ut oss ur fållorna!

Nu tror jag att jag vet hur kapplöpningshundar känner sig. Ni vet när de står i sina fållor i väntan på att få rusa ut på tävlingsbanan. Lite så känner jag mig just nu i väntan på att säsongen ska dra igång och känslan är starkare än någonson, trots att detta väl blir min femtonde säsong som aktiv supporter.

Snacket om HIF har dragit igång på allvar och det finns ovanligt många saker att se fram emot under 2015. Så säger jag förvisso inför varje säsong, men den här gången menar jag det lite mer än tidigare (så säger jag också inför varje säsong).

Spelmässigt börjar vi få en spännande trupp under ledning av Henke. Bitvis har spelet i träningsmatcherna sett riktigt intressant ut, stabila kollektiva insatser blandat med sylvassa individuella prestationer. Vissa farhågor för försvarsspelet dock, hoppas det hinner sätta sig under träningslägret.

Off pitch finns det ett par saker jag ser fram emot extra mycket. Först och främst Västerås borta 1 mars. Första tävlingsmatchen och en viktig match i jakten på Europaplats. Att matchen ligger på en söndag direkt efter löning borde innebära att vi kan skicka dit ett respektabelt följe. Som boende norröver kan jag avslöja att plusgraderna börjat leta sig hit också. 10 dagar kvar, fixa din resa!

Sen har vi givetvis den allsvenska premiären, lördagen den 4 april. Svårt att se att vi hade kunnat få en bättre lottning och det här kommer bli en klart minnesvärd historia, vågar jag lova redan nu.

Läser man på sociala medier ser man att siktet är inställt på 2000 HIF:are i Kalmar, något som inte bör vara orimligt alls. Kärnan har släppt information om resa och ska dra igång hypen rejält inom kort, som jag förstått det. Även HIF ska arrangera resepaket med buss + sittplatsbiljett. Klockrent initiativ som jag hoppas många nappar på. Kärnan och HIF kan attrahera olika målgrupper och tillsammans kan vi fylla hela kortsidan på Guldfågeln Arena. Det bör åtminstone vara målsättningen. Tanken på premiären gör mig sprallig som en 8-åring i kön till Tivoli (i Köpenhamn alltså, sorry Miiko).

Ser framför mig hur Larmtorget i Kalmar badar i vårsol och rödblått redan strax efter lunchtid. Sångerna ekar mellan väggarna och man hälsar på folk man inte sett sedan innan man gick i ide i november. Tusentalet kalvar på grönbete med varsin öl i näven, ge mig!

En annan superhöjdare under våren blir såklart Gefle hemma den 9 maj. Varför då, undrar kanske du? Jo för att det är en lördagsmatch och första matchen på nya södra (enligt planerna i alla fall). En historisk dag som många läktarnördar i Helsingborg suktat efter i många år. Att bara delar av läktaren kommer vara öppen inledningsvis ser jag bara som positivt. Det kommer bli drag efter biljetterna och ett galet drag på läktaren. Vet många som i princip bosatt sig framför webbkameran där man kan följa bygget – mycket saliv på tangentbordet där. Så ja, det kommer bli riktigt grymt. Och sällan har någon supporterskara fått en mer välförtjänt present.

Och på kvällen den 9 maj sägs det att Sundsbusarna ska fira att vi i år fyller 15 år som läktargruppering i HIF:s tjänst. Detta kommer givetvis inte gå obemärkt förbi, håll ögonen öppna.

Sen finns det ju många fler höjdpunkter, hemmapremiären, Halmstad borta söndagen den 12 april och bortaderbyt söndagen den 3 maj. För att nämna några.

Så, nu vet ni vad jag går och tänker på om dagarna och jag antar att jag inte är ensam. Se till att fixa allt ni behöver för att vara redo: medlemskap, säsongskort, bussbiljetter och bortakort.

Tävlingssäsongen är bara en dryg vecka bort, nu öppnas snart grindarna så vi kan springa ut ur våra fållor.

Vi ses i Västerås!

Rosehill Park
Sundsbusarna


Comments are closed.