Nu tar de sanna hjältarna över

Att drakar lyfter i motvind är ett välkänt ordspråk. Och ordet motvind är ju inte direkt främmande för oss HIF-supportrar. Om det inte är dålig ekonomi i klubben som plågar oss så är det uppskjutna ombyggnadsbeslut, märkliga framträdanden i media eller lokala tidningsredaktioners smutskastning av supporterkulturen runt HIF.

Efter ett stort gäng år som aktiv supporter har man vant sig vid att befinna sig i den här motvinden. Och man är van vid att i många fall behöva försvara sitt supporterskap mot fördomar och nidbilder som kastas i ansiktet på en. Senast idag var det en insändare i HD som i det närmaste liknade HIF:s hemmamatcher vid sjöslag från vikingatiden.

Men trots detta finns det många vars supporterskap snarare stärks ju hårdare det blåser. Människor som inte låter sig slås ned av dåligt underbyggda insändare, lögnaktiga kommentarer till artiklar eller ifrågasättanden från en omgivning som köper osanningarna med hull och hår.

Det här blogginlägget en hyllning till er. En hyllning till ert engagemang och er hopplösa hängivenhet. Jag hade kunnat ägna flera sidor text åt att kasta tillbaka skit på de som desperat försöker dra ner oss i rännstenen. Det har jag gjort flera gånger tidigare, men så här tre dagar innan premiären väljer jag ett annat fokus.

För när man tänker efter är det ju inte oss det är synd om – tvärtom. När klockan ringer på lördag är vi många som kommer rusa upp ur sängen, börja skicka sms med polarna och göra oss redo för en dag som innehåller gemenskap, passion, kärlek och glädje. Det är inte vi som sitter hemma och skriver arga insändare, bittra kommentarer och gnäller över händelser som sällan eller aldrig ens äger rum. Som sagt, det är inte oss det är synd om.

Men i mina ögon är ni ändå hjältar. Ni som köper säsongskort är hjältar. Ni som reser till Kalmar på lördag är hjältar. Ni som ställer upp för andra HIF:are när det behövs som mest är hjältar. Ni som lever och andas för HIF är hjältar. Och utan varandras engagemang hade vi aldrig orkat, för även om det ibland är tufft att vara HIF-supporter så är det en sak man aldrig är – ensam.

Snart drar 2015 igång på allvar. Kärnan kommer skicka 5-6 bussar till Kalmar, Sundsbusarna skickar en och många fler kommer ta sig upp på egen hand. Vi kommer sammanstråla i Kalmar och fylla uteserveringarna till bristningsgränsen. Sen kommer vi fylla bortasektionen och sjunga fram vårt lag. Precis som så många gånger förr. Och på onsdag fyller vi Olympia och söndagen efter det reser vi till Örjans vall.

Vi har läst skiten som skrivs om oss, vi har blivit frustrerade, arga och besvikna. Men låt oss från och med nu bara slå dövörat till. Till alla er som outtröttligt smutskastar har jag bara en sak kvar att ge – ett rakt och innerligt menat långfinger. Kliv in i era dystra rum, fortsätt skriva era bittra rader och fortsätt bekräfta er själva.

För nu tar de sanna hjältarna över. Hjältarna som inte låter sig dras ner, hjältarna som vet vad lojalitet och passion handlar om.

Vi är drakarna som lyfter i motvind, så låt det blåsa. Vi är Helsingborgs IF och nu jävlar är vi redo för ännu en säsong!

Rosehill Park
Sundsbusarna


Comments are closed.