9 maj blir verkligen en Röd lördag

Många HIF:are minns med glädje lördagen den 27 april 2013. Kärnan utlyste röd lördag och hela veckan fram till match höjdes HIF-temperaturen i stan. Och på matchdagen kulminerade det hela med en förkrossande seger mot Gefle. På läktarna var det fantastisk stämning som det pratades om länge. Det var en dag då HIF-familjen verkligen slöt upp bakom klubben efter en tid med sämre publiksiffror.

På lördag är det dags igen. Ny lördagsmatch mot Gefle och den här lördagen har alla förutsättningar att bli ännu bättre än den för drygt två år sedan! I många år har vi väntat, längtat och pratat om nya södra och nu på lördag ska vi äntligen få stå där för första gången.

I samband med den senaste hemmamatchen såg vi avspärrningarna på södra och det kändes inte särskilt positivt. Men nu har Kärnans styrelse och vår SLO Alexander Ström slitit hårt för att utöka sektionen på höjden och det verkar ha gett resultat! Nu florerar en ny bild på sektionen, med nya avspärrningar, som får de flesta av oss att bli som barn på julafton.

Det här kommer bli helt sanslös grymt!

Över 800 biljetter är redan sålda till södra inför lördagens match, så att den blir helt slutsåld är ingen vild gissning. Den som inte vill missa den här historiska dagen gör bäst i att köpa biljett direkt. Någon form av tifo-arrangemang är tydligen planerat också – för att inviga vår nya kortsida på bästa möjliga sätt.

Och det händer mer saker på lördag.

Som en del av er redan sett så firar vi i Sundsbusarna vår 15-årsdag på lördag. Vi har bokat The Tivoli på kvällen och från 22.30 bjuder vi in till nattklubb med grym musik och trevligt sällskap. Alla HIF:are som vill fira med oss är välkomna och förköp är att rekommendera då antalet platser är begränsat. Se vår Facebooksida för mer information.

Även uppladdningen innan matchen kommer att ske på Tivoli. Fotbollsbaren slår upp dörrarna redan 13.00 så det finns alla förutsättningar för en riktigt grym pubsamling. Vi är inte direkt bortskämda med lördagsmatcher så jag tror att detta kommer bli årets HIF-dag hittills. Från 15-snåret lär det vara drag på Tivoli så kom förbi och ladda med landets bästa supportrar.

På läktaren kommer vi i SB att placera oss högt upp i mitten och jag lovar er att laddningen är enorm. Det må ”bara” vara Gefle hemma men vi ska skapa ett sjukt grymt drag under taket på vår nya hemmaläktare. Akustiken har vi redan kunnat känna av från 37:an, så tänk er då ljudvolymen när vi får stå på läktaren på riktigt!

På lördag vänder vi blad, skriver ny historia och sätter hela jävla Adidassulan på gaspedalen! Missa inte dagen då läktarkulturen i Helsingborg får en massiv nytändning!

”Ta mig hem till mitt södra stå”

Rosehill Park
Sundsbusarna


Comments are closed.