Nu fyller vi södra igen!

På måndag kommer ett av Sveriges två älsklingslag till Olympia. Prognosen säger en bit över 500 Bajare från diverse avkrokar i vårt avlånga land. Det blir alltså första hemmamatchen med någon som helst form av motstånd på läktaren.

Mot Gefle fyllde vi södra till sista plats – det ska vi göra på måndag också. Ungefär hälften av biljetterna är redan sålda och vi vet att HIF:are generellt är sent ute. Det finns med andra ord mycket som tyder på att södra blir slutsålt igen – kanske redan i helgen. Och om vi tyckte det var bra drag mot Gefle så är det ingenting mot det vi tillsammans ska skapa på måndag!

Bajarna ska inte få en syl i vädret när södra ståplats dundrar igång och bär fram Di Röe. Förra hemmamatchen var en premiär, nu är vi varma i kläderna och det ska höras från första minut.

Vi har inte haft de bästa publiksiffrorna inledningsvis och förklaringarna är flera. Ombyggnaden, oattraktivt motstånd och match på valborg. Men en sak som varit bättre än tidigare är stödet. Spelare, ledare och andra runt klubben har märkt att de trognaste och mest högljudda supportrarna runt Helsingborgs IF inte har vikt ner sig en tum! Vi ska fortsätta på samma bana.

Förlusterna de senaste matcherna är givetvis tunga. Men vi ska ha i åtanke att vi mött tre förmodade topplag på bortaplan. Gefle hemma är självklart en plump i protokollet men den matchen är glömd sedan länge. Och i matchen mot Elfsborg senast fanns det många ljusglimtar som vi tar med oss.

Så ta dig samman. Köp din biljett till södra ståplats och börja ladda för tidernas drag på Olympia. Vi kommer troligtvis inte fylla arenan men vi som är där kommer som vanligt att prestera på max med alla ingredienser som karaktäriserar vår supporterkultur. Bra texter och melodier, stor variation på sångerna och en spontan fyndighet som Allsvenskans övriga monotont trummande supporterskaror inte är i närheten av.

Vi är HIF!


Comments are closed.