”Helsingborgs” dagblad?

Jag tror inte någon har kunnat undgå hur HD efter derbyt släppte fram en av pedofilkramarnas främsta propagandaministrar Fredrik Lindstrand för att kasta skit på klubbens supportrar och framställa medias gullegrisar som de ständigt oskyldiga offren? Det gick sådär efter att Luggude granskningsnämnd varit vänliga nog att förse Bakgatan med lite information de faktiska händelserna och om ”offret”. Så vad gör man för att reparera?

Har tagit del av en del av kommunikationen mellan främst Lars Johansson på HD och irriterade läsare, och jag kan väl säga så här: – Hade jag varit Johanssons chef hade jag INTE varit särskilt nöjd. Bemötandet av klagomålen är överlägset, ointresserat och nonchalant. Att man konsekvent bombar läsare med propaganda för NV-Skånes mest hatade klubb i en tidning FÖR NV-Skåne är tydligen inget han upplever som särskilt problematiskt.

Nu visar det sig att det inte bara är vi HIFare som är missnöjda med att HD har förvandlats till en Malmötidning. I facktidningen får HD-ledningen hård kritik av de egna journalisterna, just för att man inte längre är en tidning för NV-Skåne:

http://www.journalisten.se/nyheter/vi-vill-slippa-mota-missnojda-lasare

– Men läsarna av Helsingborgs Dagblad vill inte läsa om Malmöbor, däremot om danskar, säger journalistklubbens ordförande Jan Samuelsson. Ändå fortsätter HD att pumpa ut propaganda för pedofilkramarna, reportage om restauranger i Malmö och ledarartiklar om att det inte alls är något problem att Helsingborgs största privata arbetsgivare IKEA flyttar 600 arbetsplatser till Malmö – ”eftersom arbetstillfällena blir i regionen”.

Det intressanta i sammanhanget är att det bevisligen GÅR att skriva för NV-Skåne. Bevakningen av Rögle är ett strålande exempel på det. Mer lokaljournalistik än så blir det knappast – en ishockeyklubb från lilla Ängelholm i fotbollslandet Skåne. Man kunde förvänta sig att bevakningen där var betydligt sämre än den kring HIF, men tvärtom – den är föredömlig! Ingen ständig jakt efter negativa vinklingar, inga ”jag skiter väl i dem”-alternativ på nätupplagans omröstningar, och inga ständiga hyllningar av värsta rivalen Redhawks, utan bara bra, engagerad journalistik som bidrar till att höja intresset för klubben och sporten.

Om man kan producera detta om Rögle, vad hindrar HD att lägga sig på samma nivå med HIF? I en tid när hela NV-Skåne är missnöjda med Malmödominansen i det var som en gång var NV-Skånes tidning, borde det inte vara steg ett att bevisa att man kan ändra sig genom att faktiskt lägga resurser på bevakningen av hela NV-Skånes flaggskepp?

Vi väntar på svar, HD.


Comments are closed.