Fyra matcher från Europa

Efter gårdagens seger mot BK Forward på Behrn Arena återstår bara fyra hinder innan vi är kvalificerade för Europa. Ja, ni läste rätt. Fyra matcher som ska vinnas innan vi återigen får ge oss ut på internationella äventyr.

Klubben behöver framgången och vi supportrar törstar ju efter resor som tar oss söderut istället för norrut.

Nu krävs det att vi supportrar inser möjligheten och sluter upp bakom spelarna till 100 procent. Det är vi tillsammans som ska göra detta och det första hindret är Örebro hemma på plan 10 nu på lördag. Vid minst oavgjort är vi klara för kvartsfinal och skulle vi vinna matchen kommer vi dessutom spela den på hemmaplan i egenskap av att tillhöra de fyra bästa ettorna.

Lördagens match är alltså en ren gruppfinal även om vi går in i matchen med ett övertag. Örebro är dock ingen enkel motståndare, de är dessutom vana vid att spela på konstgräs. Biljetterna kostar fortfarande ynka 50 kronor och om helsingborgarna inte är helt bortkomna ska de sälja slut snabbt i veckan. Köp biljett här!

Vad händer sen då? Jo, det går jävligt fort om vi skulle få minst oavgjort på lördag. Så här ser fortsättningen av cupen ut, planera in datumen i kalendern redan nu så du är mentalt förberedd när lottningen äger rum.

12-13 mars
Den här helgen är det kvartsfinal. Om vi vinner mot ÖSK hamnar vi på 9 poäng, det ger oss med all sannolikhet hemmaplan i kvarten. Vi kommer då lottas mot en ”sämre” etta. Vem det blir är det lönlöst att spekulera i nu, men räkna med tufft motstånd.

19-20 mars
Semifinal. Här är det fri lottning som gäller och det lag som dras först får helt enkelt hemmaplan.

5 maj
Final. Detta är en torsdag men eftersom det är Kristi Himmelsfärd så är de flesta lediga, det är alltså en röd dag. Och bara tre dagar senare har vi hemmaderby mot Malmö på Olympia. Om vi når finalen blir detta en sanslöst intensiv långhelg för oss rödblå. Hemmalag? Fri lottning. Det blir i alla fall ingen neutral plan där båda lagen tvingas resa lång.
Så, boka in datumen i kalendern. Det här är vår väg ut i Europa och ingen ska stoppa oss den här gången. Vi ska nå hela vägen och då behövs ditt stöd.

Det börjar på lördag. Full uppslutning på plan 10!


Comments are closed.