Gästblogg: Det bästa vårtecknet av alla

Solen sticker lite i ögonen. Man kan knäppa upp jackan en aning och man hör fågelsång som vittnar om att våren har gjort sitt intåg. Det finns många vårtecken men inget är lika tydligt som den allsvenska premiären. En lång vinter med internationell fotboll på tv och mörker utanför fönstret är över.

Det är dags att komma ur sitt ide. Redan på söndag åker en hel del HIF:are till Gävle för att stötta HIF i årets premiär och bara dagarna senare är det dags för hemmapremiär mot Örebro. Den nya baren och södra ska invigas på riktigt. Även om vi stod på Södra redan under 2015 och har smyginvigt baren under försäsongen, så är det först nu det börjar på allvar.

Runt 1000 säsongskort är sålda till södra ståplats och på söndag, när HIF:s premiär sänds i nya baren, är sittplatserna redan fullbokade. Lägg därtill att två bussar och ett hyfsat antal sneresenärer rullar mot Gavlevallen i helgen så märker man att folk är laddade.

Och vem kan klandra oss? Vad är en Champions League-match hemma i tv-soffan mot en HIF-match live? Kombinationen av gemenskap, öl på uteserveringar, läktarsång och känslan av att vara riktigt nära sin klubb är oslagbar. Känslan när en sång ökar i styrka, suset när en målchans uppenbarar sig och den hundradels sekund av tystnad som ofta uppstår precis innan ett måljubel. Jag vet att jag inte hade velat leva utan det.

Så, jag hoppas att vi alla hjälps åt att marknadsföra hemmapremiären i våra bekantskapskretsar. Det kan göras på olika sätt, en delning av en biljettlänk på Facebook, tagga en polare i kommentarsfältet till en artikel eller köp några biljetter till familjemedlemmar. HIF:s erbjudande 3 för 300: – på södra stå är generöst.

När spelarna går in på Olympias gröna gräs nästa torsdag vill jag att de ska blicka upp mot ett fullsatt södra stå som badar i rött och blått och som dånar av sång. Med landets bästa ståplatsläktare finns inte längre några ursäkter – vi ska och kommer att skapa ett ruggigt bra drag om alla hjälps åt.

Så, leta fram vårjackan, stoppa säsongskortet i plånboken och knyt HIF-halsduken runt halsen.

Säsongen 2016 är här!

/Tågaborg


Comments are closed.