Drömmen har blivit sann

Helvete vad grym gårdagen var. Nej, jag snackar inte om spelarnas kollaps på planen eller om publiksiffran. Jag menar det vi fick se i baren och på södra stå. Timmen innan match var baren knökfull och vi som var där tillhörde verkligen alla kategorier supportrar – unga och gamla. Vyn ut över Sveriges bästa gräsmatta är fantastisk och det kändes som om alla delade känslan av att ha hittat hem.

Inför matchen var jag lite orolig, skulle södra med 4000 platser vara för stort för oss? Vi ska komma ihåg att vi under många år stått på en tårtbit med plats för 900 personer och det är inte alltid som vi sålt slut den ens. 37:an har varit hämmande för nyrekryteringen av sjungande supportrar och jag hade vissa farhågor om att steget till en massiv kortsida var för stort även om vi testade i liten skala redan 2015.

Så fel jag hade.

Även om södra inte var helt full igår så var vi en bit över 2000 sjungande – i en match mot Örebro. Jag skiter högaktningsfullt i om andra klubbar har fler, vi utgår ifrån oss själva och ser till vår egen utveckling och då kan gårdagen inte tolkas som något annat än ett rejält styrkebesked.

Vi tippas av de flesta experter hamna på en tiondeplats i tabellen. Olympia är under ombyggnad och ekonomin är lika usel som vanligt. Då blir jag jävligt stolt över att så många ställer sig på Södra stå och ger allt för klubben i 90 minuter. Om allt fler sittplatser gapar tomma så ser vi en helt annan utveckling på ståplats. Jag blir mer och mer övertygad om att Södra stå kommer bli klubbens räddning. Gårdagen visade att det finns en sanslös potential och ljudtopparna var på en helt annan nivå än tidigare. Och då var detta en match där spelarna vek ner sig och förlorade. Tänk då vad vi kan åstadkomma när även målen trillar in i rätt nät. Ryser av bara tanken.

En som kan matematik någorlunda kan snabbt dra slutsatsen att det var många nya sjungande supportrar på Södra igår. Så här gäller det att ha tålamod, ingen är en elitsupporter med orkanstyrka i rösten från början. Alla behöver tid att växa in i rollen som aktiv supporter och det ska vi som varit med längre ge dem. För det är så förbannat kul, rent ut sagt, att vi har unga tjejer och killar som knackar på dörren och vill bli en del av landets röststarkaste supporterskara och stötta sin lokala klubb.

Nu gäller det att bygga vidare. Låt oss sluta älta publiksiffror och brister i spelartruppen. Verkligheten ser ut så här nu. Låt oss istället fokusera på den utveckling vi själva kan driva och det är den vi såg smakprov på igår.

Vi har aldrig varit fler sjungande supportrar på hemmaplan än vi har nu. Och fler kommer vi bli allt eftersom folk inser hur grym södra ståplats är. För en sak är säker, oavsett hur det går på plan så kommer jag alltid se fram emot hemmamatcherna. Ett par öl i baren under södra och sen ge allt från landets i särklass bästa kortsida.

Det som i många år bara var en dröm har nu blivit verklighet. Och det vore ju själve fan om vi inte utnyttjar läget till max. För om vi bygger en bra grund nu när vi inte är i närheten av att vara ett topplag kan ni ju bara fantisera om hur södra kommer se ut den dagen vi är det.

Som sagt, ryser av bara tanken. Det här kommer bli så jävla grymt!

Rosehill Park


Comments are closed.