Gästblogg: Över land och hav, genom städer och byar

161120 Helsingborgs supportar med bengaler under fotbollsmatchen i kvalet till Allsvenskan mellan Helsingborg och Halmstad 20 november 2016 i Helsingborg. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRN / kod LT / 35269

 

För klubben, för staden, för Skåne

Nej, att förlora mot plastängagänget Norrby är inte acceptabelt. Det är det inte att bli utskåpade mot småklubbarna BP eller Dalkurd heller, oavsett hur bra dem går i serien för tillfället. Vi är Helsingborgs IF, från Sundets Pärla, Skånes stolthet. Med detta tillkommer krav och press.

För HIF jag ger allt jag har

Nej, att spela i Superettan är inte acceptabelt. Än mindre åsikten att det vore bra att ta några år i den här skitserien. Nog för att det finns ett par trevliga möten här med, men att kuska runt till ödsliga idrottsplatser är åtminstone inget jag är sugen på att göra i längden. Även om jag såklart kommer göra det om det nu är vad som krävs.

Di Röe är laget i hjärtat, vår kärlek den är omätbar

Ja, den nya tränarduon letar fortfarande febrilt efter rätt nycklar och spelarna strider med det att komma till rätta tillsammans på plan. Var det brister mest får de lärda tvista om. Oavsett har HIF problem, har haft problem hela säsongen och kommer förmodligen få fortsätta kämpa ett tag till innan spelet sitter som det ska. Men det ska inte bekomma oss på läktaren. Inget de senaste tre åren har hittills rubbat oss. Tvärtom. Vi växer, vi blir bättre.

De sportsliga prestationerna är inte acceptabla. Vi ska sätta press och ställa krav. Men det får aldrig gå ut över vårt stöd till vår förening. Sångerna om Di Röe ska aldrig sluta eka. När Åtvidaberg kommer på besök till Nordens vackraste fotbollsarena på torsdag fortsätter vi hålla fanan högt.

Så till glansdagarna är tillbaka, och vi dominerar igen, så kommer vi följa Di Röe, genom städer och byar min vän

/ Kullens fyr


Comments are closed.